Geen categorie

Waternimfen op beeld

0 0
Read Time:51 Second

Expositie

Fotograaf dindi. is vaak in de buurt van het water te vinden. Daar legt ze haar modellen vast, die zich onder of half boven water bevinden. Een selectie uit haar foto’s toont ze in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

dindi., Carnaval Des Animaux, 2010, courtesy Eduard Planting Gallery.

Het fotografisch oeuvre van dindi. (Dindi van der Hoek (1976)) omvat beelden die een eigenzinnige gedaante krijgen doordat ze onder de waterspiegel zijn gesitueerd. Waterspiegelingen en reflecties zijn een belangrijke basis geworden in de zoektocht naar haar eigen beeldtaal. Met minutieuze digitale beeldbewerking versmelt ze onder- en bovenwateropnamen met elkaar. De foto’s symboliseren de dualiteit in de mens.

Voordat een idee ook echt een foto is, is er veel tijd verstreken. Alle kostuums, pruiken, accessoires en decorstukken maakt dindi. namelijk zelf. Met mysterieuze en theatrale foto’s op van waternimfen en literaire personages als gevolg.

Reflecting Identities – Photographs by dindi., t/m 21 juni in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share