Geen categorie

Koningin opent tentoonstelling in Dordrechts Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Koningin Máxima opent vandaag in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Daarbij komt zij oog in oog te staan met werk dat haar niet onbekend is.

De ‘kamer in het rond’ van Willem V. Foto: Evert-Jan Pol.

De expositie toont werk van Aert Schouman (1710-1792), die vooral naam maakte als dierenschilder. Met name vogels waren een favoriet onderwerp van deze de Dordtse kunstenaar.

In het Dordrechts Museum zien bezoekers de komende tijd daarom veel vogels. Vooral geschilderde, maar ook enkele opgezette exemplaren, uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Absoluut hoogtepunt volgens het museum is de complete kamerbeschildering van stadhouder Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Vanwege de verbouwing van het paleis kan het museum de recent gerestaureerde ‘kamer in het rond’ tonen.

Na de tentoonstelling gaan de schilderingen terug en zullen ze niet meer zijn voor het publiek. Het paleis is namelijk niet openbaar toegankelijk. Koningin Máxima zal er wel vaker van kunnen genieten, want Huis ten Bosch is haar toekomstige woning.

Een koninklijk Paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur, 19 februari t/m 17 september in het Dordrechts Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share