Geen categorie

Bonnefanten koopt werk Manders en Huyghe

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft twee installaties van de Nederlandse kunstenaar Mark Manders en een installatie van de Franse kunstenaar Pierre Huyghe aangekocht. De drie werken zijn op dit moment onderdeel van de tentoonstelling Beating around the bush.

Mark Manders, Mind Study 2010-2011. © Mark Manders, Courtesy Zeno X Gallery Antwerp. Foto David Huguenin.

De in België woonachtige, Nederlandse beeldhouwer Mark Manders (1968) werkt al sinds 1986 aan zijn levenswerk Zelfportret als gebouw. De kunstenaar ontwerpt gesloten systemen waarin architectuur, mens en dier met elkaar verstrikt zijn. Surrealisme en melancholie voeren de boventoon. Mind Study 2010-2011 was één van de twee grote blikvangers van Manders’ presentatie tijdens de Biënnale van Venetië. Het museum kocht dit werk en Mind Study 1992-2011 met steun van met steun van Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds.

De derde nieuwe aanwinst is Crystal Cave (2009-2013) van Pierre Huyghe (1962). Huyghe wordt algemeen gezien als een van de meest experimentele kunstenaars van zijn generatie. Zijn tentoonstellingen laten zich opvatten als ervaringsmomenten waarin nieuwe, onverwachte realiteiten zich kunnen aandienen aan de toeschouwer en waarin realiteit en fictie voortdurend in elkaar overvloeien. Crystal Cave  is verworven met steun van het Mondriaan Fonds.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share