Geen categorie

Nalatenschap was verrassing voor museum

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws

Het nieuws dat het de enige begunstigde is van de op 6 mei overleden Cornelius Gurlitt kwam voor Kunstmuseum Bern als een complete verrassing. De inmiddels omstreden verzamelaar had namelijk geen enkele relatie met het Zwitserse museum, maar liet zijn hele collectie na aan deze instelling.

Kunstmuseum Bern.

Het museum toont zich verheugd over de “magnifieke” schenking, maar realiseert zich ook dat deze veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. De Beierse Gurlitt kwam vorig jaar in het nieuws nadat bekend werd dat er in zijn woning 1.379 schilderijen waren aangetroffen.

Bij een aanzienlijk daarvan zou het gaan om in de Tweede Oorlog door nazi’s geroofde kunst. Die werken worden momenteel onderzocht. Kunstmuseum Bern  laat weten contact op te nemen met de verantwoordelijke autoriteiten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share