Geen categorie

Koning opent Late Rembrandt in Rijksmuseum

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws / Expositie

Koning Willem-Alexander opent donderdag 12 februari in het Rijksmuseum de tentoonstelling Late Rembrandt. Met negentig schilderijen, tekeningen en prenten is deze een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.

Zelfportret met twee cirkels, Rembrandt Harmensz. van Rijn, ca 1665-1669. Kenwood House, London, The Iveagh Bequest.

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling nog tot 18 januari te zien is. De schilderijen en tekeningen komen uit musea en particuliere collecties uit Europa en de Verenigde Staten. De werken Het familieportret, Portret van Jan Six, Zelfportret als Zeuxis en Jakob en de engel zijn alleen in Amsterdam te zien.

Bezoekers betalen voor de tentoonstelling een toeslag van 7,50 euro bovenop de normale toegangsprijs. Een kaartje kost 25 euro.

Late Rembrandt, 12 februari t/m 17 mei in het Rijksmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share