Geen categorie

Persmuseum brengt hommage aan Charlie Hebdo

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws / Expositie

Kort na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo op woensdag 7 januari richtte het Persmuseum in Amsterdam al een vitrine in met daarin nummers van het satirische weekblad. Maar sinds gisteren wijdt het een uitgebreidere expositie aan het Franse tijdschrift.

Charlie Hebdo met pen. Foto: Persmuseum, Amsterdam.

 

Het museum brengt een hommage aan de tekenaars van Charlie Hebdo en toont originele uitgaven uit de vijf decennia van het bestaan van het blad. De lopende tentoonstelling over stripjournalistiek krijgt hiermee een nieuwe wending, met een actuele component.

Bezoekers kunnen zich een beeld vormen van wat het tijdschrift inhoudt. Ook is te zien wat de weerslag is van de aanslag in de internationale pers, aan de hand van een galerij van vele dagbladvoorpagina’s. Een aantal reacties van Nederlandse tekenaars vormt een eerbetoon aan de omgekomen Franse collega’s.

Hommage aan Charlie Hebdo, t/m t/m 31 januari in het Persmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share