Geen categorie

Musea gratis tijdens basisschoolstaking

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Verschillende musea zijn morgen, 5 oktober, vrij toegankelijk voor basisschoolkinderen. Daarmee steunen ze de landelijke stakingsdag van basisschoolleraren voor een hoger salaris en een lagere werkdruk.

Museum Speelklok in Utrecht.

Het Groninger Museum was de eerste die aankondigde kinderen gratis te ontvangen. In het inloopatelier kunnen ze onder meer een fantasiedier maken. Ook staan er rondleidingen op het programma.

In Stedelijk Museum Amsterdam kunnen kinderen altijd al gratis terecht en morgen hoeven ook hun begeleiders niets te betalen. Kunstenaars Natasja Boezem en Sarai van de Boel geven er samen workshops. Onder hun begeleiding maken de kinderen levensgrote zelfportretten.

Museum Speelklok in Utrecht doet op de stakingsdag ook iets extra’s voor kinderen. Elk uur is muzikale rondleiding aan voor jong en oud. Orgelaapje Toon neemt kinderen mee op een speurtocht door het museum. En in de Muziekfabriek kunnen de jonge bezoekers zelf muziek componeren.

Universiteitsmuseum Utrecht is niet vrij toegankelijk, maar biedt morgen hun speurtochten wel gratis aan. Families kunnen kiezen uit een skelettentour of een tuinspeurtocht.

Update: Het Allard Pierson Museum in Amsterdam doet ook mee. En kinderen tot en met 12 jaar krijgen in de pop-upwinkel in de tentoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal een kleine verrassing.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share