Geen categorie

Toch weer museumnacht Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Nieuws

Rotterdam krijgt tóch weer een museumnacht. Vorig jaar trok de organiserende stichting de stekker er nog uit. Maar de nacht gaat wel degelijk weer door. Al is het meer een museumavond, want hij eindigt wanneer de nacht begint. De kaartverkoop voor het evenement op zaterdag 7 maart begint vandaag.

Twee bezoekers in Witte de With Center for Contemporary Art. Foto: Aad Hoogendoorn.

 

In oktober 2014 maakte Stichting Rotterdamse Museumnacht bekend geen heil meer te zien in de museumnacht. De musea aan het Museumpark, zoals Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal hadden aangegeven voorstander te zijn van gratis toegang. De stichting zou daardoor vermoedelijk minder kaarten verkopen, waardoor het evenement in haar ogen niet langer rendabel was.

Onder de culturele instellingen bleef echter een groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse museumnacht. Ze hebben daarom de handen ineen geslagen en organiseren er zelf één. Alle musea in de stad die aan de voorgaande editie deelnamen en veertien culturele instellingen en galeries doen mee.

Logo Museumnacht 010.

Museumnacht 010, zoals de vernieuwde versie heet, heeft een iets andere opzet. Er is bijvoorbeeld geen overkoepelend thema meer. “Met deze editie gaan we terug naar de kern; laten we zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben”, aldus Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum. “Alle deelnemers samen staan garant voor meer dan zestig tentoonstellingen en kleinere presentaties. Dat moet genoeg zijn voor een fantastisch avondje uit.”

Het evenement is niet gratis. Kleinere musea waren bang dat niemand hen zou bezoeken als iedereen voor niets naar het Boijmans of de Kunsthal kan. Een passe-partout kost € 17,50. Museumnacht 010 duurt van 20 tot 24 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share