Geen categorie

Freek en Hella de Jonge richten fonds op voor educatie in Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Freek en Hella de Jonge richten een Fonds op Naam op bij het Rijksmuseum, bedoeld voor de inrichting en programmering van een theaterruimte in de Teekenschool. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt.

De Teekenschool.

In de theaterruimte kunnen kinderen van tussen 6 en 12 jaar zich onderdompelen in de zeventiende eeuw. Na een bezoek aan de echte (kunst)objecten in het museum, beleven ze met al hun zintuigen de verhalen van onze voorvaderen. Ze gaan op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla, ontsnappen in de boekenkist van Hugo de Groot en kruipen in het hoofd van Rembrandt.

“Wij vinden het belangrijk jonge mensen iets door te geven, ze wakker te schudden met schoonheid en historie.”, aldus Hella de Jonge. “Bij het Rijksmuseum vonden we de expertise, het vertrouwen en bovenal de prachtige collectie om dit te doen.” Freek de Jonge vult aan: “De Teekenschool van het Rijksmuseum is hét podium voor kinderen om een rol te kunnen spelen in de geschiedenis, hun geschiedenis.”

Groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs kunnen het educatieve programma Jij & de Gouden Eeuw volgen vanaf de start van het nieuwe schooljaar. Kinderen die het museum bezoeken in gezinsverband, kunnen al vanaf juli terecht in de nieuwe theaterruimte.

De Teekenschool is het educatieve centrum in een van de oorspronkelijke bijgebouwen van het museum. Ze dankt haar naam aan de oorspronkelijke functie ervan aan het einde van de negentiende eeuw. In het gebouw werden onder meer tekenlessen gegeven en de Teekenschool was uiteindelijk de voorloper van de latere Gerrit Rietveld Academie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share