Geen categorie

Topstukken Van Gogh Museum weer thuis

0 0
Read Time:50 Second

De topstukken uit het Van Gogh Museum die zeven maanden lang in de Hermitage waren te bewonderen, zijn weer thuis. Zonnebloemen, De Slaapkamer, De Aardappeleters en andere werken hangen weer op hun plek. Vanaf 1 mei zijn ze te zien op de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk.

Het schilderij Zonnebloemen wordt teruggeplaatst in het Van Gogh Museum, na een verblijf van zeven maanden in de Hermitage Amsterdam. Foto: Martijn van den Dobbelsteen.

De Hermitage toonde 75 werken uit de collectie van het Van Gogh Museum, omdat dat museum sinds eind september 2012 was gesloten voor een renovatie. De expositie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam trok 665.000 bezoekers.

Opvallend is het dat ruim 2,5 keer zoveel Nederlandse bezoekers de presentatie in de Hermitage bezochten ten opzichte van een vergelijkbare periode in het Van Gogh Museum. Van de bezoekers kwamen er 21 procent uit Nederland en normaliter is dit ongeveer vijftien procent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share