Geen categorie

Bosmeertje: Caillebotte of niet?

0 0
Read Time:44 Second

Bosmeertje, toegeschreven aan Gustave Caillebotte (1848-1894. Collectie Museum Gouda.

Het schilderij Bosmeertje bevindt zich al vijftig jaar in de collectie van Museum Gouda en wordt al net zolang toegeschreven aan Gustave Caillebotte (1848-1894). Maar het is niet honderd procent zeker dat deze Franse schilder ook echt de maker is. Daarom laat het museum het onderzoeken.

Op het schilderij is een schilder te zien, onder een parasol in een bootje. Het doek is gesigneerd met GC. Vanwege de overzichtstentoonstelling van Caillebotte in Gemeentemuseum Den Haag (nog te zien tot en met 20 mei) is opnieuw interesse ontstaan in de herkomst.

“Het onderzoek naar het Bosmeertjewordt uitgevoerd door een student”, vertelt museumdirecteur Gerard de Kleijn desgevraagd. “We verwachten in oktober een studieverslag. Of de onzekerheid kan worden opgeheven, blijft in elk geval tot dat moment de vraag.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share