Geen categorie

Levend plastinaat op Damrak

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Een gebodypaint model veroorzaakte gisteren voor opschudding op het Amsterdamse Damrak. De jongedame stond voor de deur van anatomietentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project en zag eruit alsof ze van al haar huid was ontdaan.

Het model was in het kader van de tweemaandelijkse Body Worlds Artist Day als levend canvas gebruikt door kunstenares Yvonne Zonnenberg. Dit jaar vinden op donderdagen 9 oktober en 11 december nog Artist Days plaats. Op die dagen kunnen kunstenaars de plastinaten als model gebruiken. Vooruitlopend op een kunstexpositie van de tijdens deze dagen gemaakte werken, staat vanaf een selectie van alle kunstwerken nu op Pinterest.

De permanente anatomietentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project toont meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen.

‘Levend plastinaat’ Astrid op het Damrak in Amsterdam. Foto: Carolien Sikkenk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share