Geen categorie

Acht musea op Lowlands

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Nieuws

ARTtube, het online videoplatform van acht Nederlandse en Belgische musea, staat deze zomer op Lowlands. Festivalbezoekers kunnen drie dagen lang video’s over inspirerende makers bekijken in ARTtube’s pop-upbioscoop. Ook biedt ARTtube biedt workshops met kunstenaars, ontwerpers, videomakers en fotografen.

Nou&Herkauw, interactieve installatie Poppetjes aan het dansen.

Op de eerste dag van Lowlands draait het in de ARTtube-tent om tekenen: een voorproefje op The Big Draw Festival op 4 en 5 oktober in Rotterdam. Het urban kunstenaarscollectief KAMP HORST geeft workshops buttons maken en tekenen op glas, met Bruno Ferro Xavier da Silva, Johan Kleinjan en Gees Voorhees.

Op zaterdag staat fotografie centraal. Festivalbezoekers kunnen zich laten vereeuwigen door Nederlands bekendste portretfotograaf Koos Breukel. De beste portretten die Breukel maakt in zijn studio op Lowlands komen op zijn website en worden opgenomen in de collectie van de Dutch National Portrait Gallery, Breukels initiatief voor een nieuwe plek voor portretkunst in Nederland.

Tekening door Johan Kleinjan en Gees Voorhees.

Op zondag sluit ARTtube @ Lowlands af met een workshop door kunstenaar Maartje Folkeringa. Deelnemers maken een eigen trofee van purschuim.

Behalve voor workshops kunnen bezoekers in de ARTtube-tent ook terecht voor andere activiteiten. Met de VJ’s van Nou&Herkauw kunnen ze bijvoorbeeld een eigen digitale avatar maken, die allerlei dansmoves kunnen leren. Poppetjes aan het dansen is een interactieve installatie die ouderwets knutselen combineert met de nieuwste digitale technologieën.

Ook kunnen creatievelingen meewerken aan een grote tekening op de glazen wanden van de tent. Deelnemers maken kans op een masterclass voor twee personen tijdens The Big Draw Festival in oktober in Museum Boijmans Van Beuningen.

ARTtube @ Lowlands, 15 t/m 17 augustus op Lowlands, Biddinghuizen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share