Geen categorie

Kunstenaar maakt Nederlands icoon van lego

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

De Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende Delftsblauwe kussende koppeltje vereeuwigd in Lego-stenen. Vanmiddag werd het bijna 1meter hoge kunstwerk onthuld in Amsterdam EXPO. Daar loopt momenteel Sawaya’s expositie The Art of the Brick.

In Amsterdam EXPO onthulde CEO Peter Tabernal vanmiddag samen met jonge bezoekers een uniek Oer-Hollands Lego-kunstwerk. Foto: Jerry Knies.

Het publiek kon tot en met 7 mei een Nederlands icoon nomineren dat het in Lego vereeuwigd zou willen zien. Uit de vele inzendingen koos Sawaya voor het kussende Delftsblauwe koppeltje. Hij maakte het kunstwerk van 8.800 steentjes.

Het publiek maakt kans het exclusieve kunstwerk te winnen. Amsterdam EXPO organiseert een loterij met het werk als hoofdprijs. De opbrengsten van de loterij gaan naar het Nationaal Fonds Kinderhulp.

De samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp gaat nog verder. Afgelopen middag werden kinderen, voor wie een dagje uit niet vanzelfsprekend is, getrakteerd op een bezoek aan The Art of the Brick. Zij werden als VIP-gasten ontvangen over de rode loper. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 26 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share