Geen categorie

Museumweekend trekt ruim miljoen bezoekers

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Campagnebeeld Museumweekend 2012: Ruud met een boek (1905) uit Museum Meermanno (Den Haag).

Astronaut André Kuipers had gisteren graag NEMO, Volkssterrenwacht Burgum, Sterrenwacht Sonnenborgh, het Museon of het Eise Eisinga Planetarium bezocht, zo twitterde hij. Hij was echter verhinderd, maar ruim een miljoen andere mensen brachten tijdens het Museumweekend wel een bezoek aan een museum.

Veel musea beleefden zaterdag en zondag topdrukte. “Ze komen met hordes”, klonk het vanuit het Stedelijk Museum Schiedam. Het Drents Museum in Assen kende een zeer goed weekeinde met maar liefst ruim 5.000 bezoekers. Er stond een lange rij op de Brink.

Bij Het Geldmuseum in Utrecht moesten mensen zelfs wachten tot bezoekers naar buiten kwamen. Museum de Fundatie verwelkomde meer dan 3.000 bezoekers in Kasteel het Nijenhuis in Heino. Dit betekende een verviervoudiging van het aantal dat tijdens de editie van vorig jaar werd gehaald.

Het merendeel van de bijna 500 deelnemende musea vroeg een toegangsprijs van 1 euro. Het Prinsenhof in Delft rekende ook 1 euro voor de rondleidingen, thee, koffie en spekkoek. Al het opgehaalde geld gaat naar het project Jonge Modeontwerpers Delfts Blue & Dutch Identity in Fashion, waarvan het resultaat wordt gepresenteerd tijdens museumnacht van 26 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share