Geen categorie

Exposities op onverwachte plekken

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Foto: Evert-Jan Pol.

Een pand naast het filiaal van Bart Smit in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne herbergt sinds kort een tijdelijke expositieruimte. In de etalage hangen 3D-foto’s van oud-Utrecht. Aan de ruiten zijn, voor het beoogde effect, rood-blauwe brillen bevestigd.

De Pop-Up Expo, zoals de tijdelijke tentoonstelling heet, is een initiatief van Musea Utrecht, Corio, Hoog Catharijne en Toerisme Utrecht. Deze eerste tentoonstelling duurt tot 1 juni. Daarna wordt de expositieruimte ontmanteld om op een andere locatie opnieuw op te duiken.

De musea willen met de tijdelijke exposities op onverwachte plekken laten zien wat cultureel Utrecht te bieden heeft. Hoog Catharijne is daarvoor een geschikte locatie, omdat door verbouwingen daar regelmatig tijdelijk een winkelruimte leeg staat.

Elke tentoonstelling wordt samengesteld door steeds een ander museum. Het Utrechts Archief trapt af met een greep uit zijn collectie stereofoto’s. Meer van deze foto’s zijn momenteel te zien op de tentoonstelling Utrecht 3D die nog tot en met 5 augustus in het Utrechts Archief te bezoeken is.

Pop-Up Expo, t/m 1 juni bij de roltrap naar het Vredenburgplein in Hoog Catharijne Utrecht

Utrecht 3D, t/m 5 augustus in Het Utrechts Archief, locatie Hamburgerstraat 28, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share