Geen categorie

Tachtig jaar Carel Visser

0 0
Read Time:54 Second

Carel Visser, 1928, Springend, 1982, stro, glas, struisvogeleieren en veren, Rijksmuseum Twenthe, Enschede, depot VBVR.

Kunstenaar Carel Visser (Papendrecht, 1928) bereikte vorig jaar de mijlpaal van tachtig jaar. Ter gelegenheid daarvan toont Rijksmuseum Twenthe een uitgebreide selectie uit zijn werk.

Carel Visser is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt beelden, tekeningen, collages, houtsnedes en zelfs ook sieraden. Zijn eerste beelden uit de jaren veertig zijn mens- en dierfiguren van gelast ijzer. Halverwege jaren vijftig worden zijn composities robuuster en krijgen geometrische vormen. Die beelden stelde hij samen uit ijzeren platen, balken en staven.

Later ging hij ook werken met buigzaam plaatijzer en leer. Sinds de jaren zeventig verwerkt Visser voorwerpen uit de natuur en allerlei gevonden voorwerpen. Een goed voorbeeld is het werk Springend dat op de tentoonstelling te zien is: een installatie van stro, glas, struisvogeleieren en veren. De expositie toont verder onder meer elf tekeningen van Carel Visser uit de jaren vijftig, die onlangs aan het museum werden geschonken.

Carel Visser, t/m 8 maart in Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share