Geen categorie

Drents Museum haalt reusachtige Lenin naar Assen

0 0
Read Time:57 Second

Lenin voor de ingang van TwentseWelle in 2009.

Een tien meter hoog standbeeld van Lenin staat sinds gisteravond aan de kop van de Vaart in Assen. Per militair transport werd het vervoerd vanuit de Groningse grensplaats Bad Nieuweschans. Het Drents Museum haalde het monumentale beeld naar de Drentse hoofdstad ter gelegenheid van de expositie De Sovjet Mythe.

De komst van Lenin naar Assen is enigszins omstreden. PVV-Statenlid Nico Uppelschoten zegt het schandalig te vinden dat “een massamoordenaar wordt ingezet als promotie voor een tentoonstelling.” De expositie De Sovjet Mythe belicht het sociaal realisme, de enige kunstvorm die in de Sovjet-Unie werd toegestaan. Lenin komt voor op enkele van de getoonde kunstwerken. De tentoonstelling duurt tot en met 9 juni 2013 en zolang blijft de reusachtige Lenin in Assen staan.

Het is niet de eerste keer dat het beeld wordt ingezet voor een expositie. In 2009 stond het voor de ingang van TwentseWelle  in Enschede, in verband met een tentoonstelling over het leven in de voormalige DDR. De Lenin staat normaal op het terrein van kuuroord Fontana in Bad Nieuweschans.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Drents Museum haalt reusachtige Lenin naar Assen

  1. Prachtige actie! Is een les in vooroordelen en utopie plus stereotypen. De PVV zou er liberaler naar moeten kijken. Er blijft niets over van poltieke ideeen dat is het statement! Je bent geen communist hoor als je een Lenin beeld plaatst! Als je een kathedraal ingaat ben je toch ook geen katholiek?

  2. Wat moet die massamoordenaar in Assen? Je kunt hem vergelijken met Hitler. Zet Thorbecke er maar neer, de grondlegger van het liberalisme. Dat is een beter idee. Weg dat ding.

Comments are closed.