Geen categorie

Nieuwe website voor Piet Mondriaan

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Als Piet Mondriaan (1872-1944) nog in leven was, zou hij vandaag zijn verjaardag vieren. Als cadeau krijgt hij van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en Gemeentemuseum Den Haag een nieuwe eigen website: www.mondriaan.nl. Kunstwerken van en documentatie over de kunstenaar komen hier samen, waardoor het de meest uitgebreide website over het leven en werk van Piet Mondriaan is.

Screenshot van Mondriaan.nl.

De website put uit het Archief Piet Mondriaan, dat in januari 2012 door het RKD werd aangekocht. Dit bevat persoonlijke documenten die na Mondriaans overlijden in zijn atelier in New York zijn aangetroffen, zijn foto’s van familieleden, vrienden en van zijn ateliers. Maar ook correspondentie met betrekking tot zijn immigratie naar New York, een adresboek en een persoonlijke horoscoop die hij voorzag van aantekeningen. Een deel van het archief is nog tot en met 5 mei te zien in het Gemeentemuseum, in de presentatie Mondriaan & De Stijl.

Mondriaan.nl is een virtueel museum, met afbeeldingen van Mondriaans kunstwerken (Van Victory Boogie Woogieis zelfs een röntgenfoto te zien) en veel informatie over de mens achter de kunstenaar. Zo is er aandacht voor Mondriaans muzieksmaak en voor de vrouwen in zijn leven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share