Geen categorie

100.000ste bezoeker voor expositie Toetankhamon

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

De expositie Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten in Amsterdam EXPO ontving vandaag de 100.000ste bezoeker. De tentoonstelling opende op 29 november en duurt nog tot en met 5 mei.

Voorkamer graftombe © Semmel Concerts.

Peter Tabernal, directeur van Amsterdam EXPO, is blij met de grote belangstelling. “De combinatie van het educatieve aspect en de schoonheid van de voorwerpen maakt bezoek aan de tentoonstelling tot een unieke ervaring. Deze bijzondere expositie past precies in ons plan om grote, internationale exposities naar Nederland te halen die anders aan ons land voorbij zouden gaan.”

De internationale tentoonstelling vertelt het verhaal van Toetankhamon én van de archeoloog Howard Carter, die het graf van de beroemde farao ontdekte. Drie van de grafkamers zijn voor de expositie nagebouwd. Ze bevatten replica’s van de meest opvallende voorwerpen zoals juwelen, amuletten, koffers, stoelen, wapens, een strijdwagen in goud, grote vergulde schrijnen en het beroemde dodenmasker.

De tentoonstellingsruimte Amsterdam EXPO  (bij station Amsterdam Zuid) biedt met een vloeroppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter onderdak aan internationale exposities die in het buitenland al hun succes hebben bewezen. Binnen drie weken wordt bekendgemaakt welke nieuwe internationale titel vanaf juni geprogrammeerd wordt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share