Geen categorie

Schilderijen Rembrandt te koop

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws

Het ziet ernaar uit dat er binnenkort twee schilderijen van Rembrandt op de markt komen. De Franse familie Rothschild biedt de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit aan. Ze willen er 150 miljoen euro voor hebben. Dit meldt Art Market Monitor.

Rembrandt van Rijn (1606-1669), portretten van Maerten Soolmans (links) en Oopjen Coppit.

 

Er is grote kans dat de werken Frankrijk zullen verlaten, want de Franse overheid houdt verkoop aan een buitenlandse koper niet tegen. En niet iedereen is daar blij mee.  De Franse site La Tribune de ‘l art noemt de verkoop het eind van een nationale schat.

Het Parijse museum het Louvre heeft laten weten geen poging te doen de schilderijen aan te kopen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share