Geen categorie

Rijksmuseum toont foto Twin Towers

0 0
Read Time:44 Second

Kadir van Lohuizen, Een week na 9/11, 2001. Ontwikkelgelatinezilverdruk © Kadir van Lohuizen.

Het Rijksmuseum toont vanaf  vandaag een foto die de Nederlandse fotograaf Kadir van Lohuizen (1963) na 9/11 maakte van het karkas van de Twin Towers. De foto toont een apocalyptisch beeld van de plek, inmiddels omgedoopt tot Ground Zero.

Het Rijksmuseum verwierf recent met behulp van Fonds 1975, een fonds op naam van het museum, twee foto’s uit een serie waarin fotograaf Kadir van Lohuizen wilde laten zien hoe de New Yorkse bevolking de terroristische daad verwerkte. Een daarvan wordt nu, tien jaar na de aanslagen van 11 september getoond in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. Ze is daar te zien tot en met 4 december.

Fonds 1975 stelt het Rijkmuseum in staat aankopen te doen op het gebied van documentairefotografie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share