Geen categorie

Sint maakt kans op Afficheprijs

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Sint, ontwerp: Dick Maas (idee), BLT & Associates / Michael van Randeraat (uitvoering), distributie: A-film.

De meest besproken Nederlandse filmposter van het afgelopen jaar is ongetwijfeld die van Sint en wellicht krijgt hij op 29 september ook de titel béste filmposter. Het affiche is namelijk een van de genomineerden voor de Cinema.nl Afficheprijs 2011.

Uit het totale aanbod van 46 ingezonden affiches selecteerde de jury er vijf. Behalve de poster voor Sint waren dit de affiches voor 170 HzAmong Horses and Men, Code Blue en Majesteit. Volgens de jury hoeft de beste filmposter niet per se de mooiste te zijn, maar het gaat om het effect dat de poster sorteert. In dat opzicht is het affiche van Sint een goede kandidaat. Bij de Reclame Code Commissie kwamen ruim 3000 klachten binnen van mensen die de poster te eng voor kinderen vonden. Mede door die publiciteit heeft de film vrij veel bezoekers getrokken.

Welke filmposter daadwerkelijk bekroond wordt, is aan het publiek. Dat kan tot en met woensdag 28 september, 12.00 uur online stemmen. De winnaar van de elfde Cinema.nl Afficheprijswordt bekendgemaakt op donderdagavond 29 september, tijdens het Nederlands Film Festival.

Zie ook: 170 Hz mooiste filmposter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share