Geen categorie

En ze heet Augusta

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het is een meisje en haar naam is…. Augusta. Het Rijksmuseum riep het publiek in juni op een naam te bedenken voor het meisje met brede hoed op het gelijknamige schilderij van Caesar van Everdingen (ca. 1617-1678). Haar nieuwe naam werd gisteren bekendgemaakt.

Niet minder dan 12.500 namen werden online doorgegeven. De naam Augusta werd door meer mensen voorgesteld. De winnaar, Anton Kamminga, werd vervolgens geloot. Hij wint een vijfdaagse vliegreis naar Rome. “De zomerse uitstraling en het gevlochten mandje met pruimen hebben gezorgd voor de ingeving van de naam”, vertelt hij. De jury selecteerde deze naam vanwege de verwijzing naar de maand augustus, de maand waarin pruimen worden geplukt.

Cesar van Everdingen, Meisje met brede hoed, 1645-50. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.
Cesar van Everdingen, Meisje met brede hoed, 1645-50. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.

Het schilderij Meisje met brede hoed toont een jonge vrouw met een exotische hoed met brede rand in fel zonlicht. Ze draagt een satijnen wit gewaad met ontblote schouders en houdt met haar linkerhand een gevlochten mandje met pruimen omhoog. Het meisje is geschilderd door Caesar van Everdingen (ca. 1617-1678).

Zie ook: En ze heet?

Zie ook: Rijksmuseum koopt onbekend topstuk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share