Geen categorie

Stedelijk koopt Weather Drawings van Marinus Boezem

0 0
Read Time:50 Second

Marinus Boezem, Weather Drawing 30-3-1969. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Courtesy Upstream Gallery Amsterdam.

Het Stedelijk Museum heeft Marinus Boezems Weather Drawings uit 1969 gekocht. Dit sleutelwerk uit het rijke oeuvre van Boezem werd in 1969 voor het eerst gepresenteerd door het Stedelijk Museum in de tentoonstelling Op Losse Schroeven.

Dagelijks werd een handmatig ingekleurde weerkaart als dia geprojecteerd in een schaars verlichte ruimte. Door de zaal schalde de stem van een bekende weerman die de weersvoorspellingen van die dag voorlas. Het werk Lichtbak met windschaal van Beaufort, waarop de winddruk van stil tot orkaankracht wordt weergegeven, completeerde de installatie.

Marinus Boezem (1934) behoort samen met Jan Dibbets en Ger van Elk tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de conceptuele kunst en arte povera in Nederland in de tweede helft van de jaren zestig. Vanaf die periode speelde het milieu, met thema’s als lucht, licht, geluid en beweging, een belangrijke rol in zijn werk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share