Geen categorie

Stil Even

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Tijd staat centraal in de tentoonstelling Stil Even in Stedelijk Museum Zwolle. Zoals de titel al doet vermoeden, zijn er veel stillevens te zien. Maar ook in landschappen speelt de tijd een rol.

Margriet Smulders, Secrets of the Skye, 2010, print op papier.

Een stilleven kan een vaas met bloemen zijn, een opstelling met keukengerei of stoffige gereedschappen, maar ook een kleurrijke marktkraam met groenten en oude vervallen huizen. De expositie biedt een overzicht van stillevens uit de afgelopen vier eeuwen, met werk van onder anderen Jan van Os, Charley Toorop en Charlotte Dumas.

Harmen Steenwijck (1612-ca. 1656), Memento Mori, 1632-1656, bruikleen Groninger Museum.

De aanleiding voor de tentoonstelling was het boek Stil de Tijd van Joke J. Hermsen uit 2009. De auteur neemt daarin de tijd kritisch onder de loep en brengt een onderscheid aan tussen kloktijd en innerlijke tijd. In haar speciaal voor deze tentoonstelling geschreven essay verbindt ze deze materie met enkele kunstwerken die onderdeel zijn van de expositie.

Stil Even, Gouden Eeuw tot nu, t/m 12 augustus in Stedelijk Museum Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share