Geen categorie

Kröller-Müller weer open na brand

0 0
Read Time:50 Second

Vincent van Gogh (1853-1890), Caféterras bij nacht (Place du Forum), 1888, olieverf op doek, Kröller-Müller Museum, Otterlo.

Nieuws

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is vandaag weer open. Het moest gistermiddag op last van de brandweer de deuren sluiten. Dit vanwege een brand in het Nationale Park Hoge Veluwe, waarin het museum zich bevindt.

De brand begon zondagochtend en breidde zich door de harde wind snel uit. Het park en het museum moesten uiteindelijk worden ontruimd. Het museum besloot voor de zekerheid zijn kunstcollectie te verplaatsen naar een brandvrij depot. In het museum hangen onder meer schilderijen van Vincent van Gogh. Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld.

Gisteravond rond 21 uur meldde de brandweer de brand onder controle te hebben. De vlammen hadden toen ruim 527 hectare heide en bos verwoest. Volgens Omroep Gelderland  was de brand de grootste natuurbrand in Gelderland sinds 1976.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share