Geen categorie

Schots museum herontdekt rode Rembrandt

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

De National Gallery of Scotland in Edinburgh heeft onlangs een ets van Rembrandt herontdekt. Het portret van de Amsterdamse predikant Jan Cornelis Sylvius (1564-1638) stond eerder te boek als een kopie. Recent onderzoek heeft echter uitgewezen dat het wel degelijk een echte Rembrandt is.

Conservator Tico Seifert besloot het portret verder te onderzoeken nadat hij ontdekte dat andere kopieën gespiegeld waren, in tegenstelling tot deze ets. Nadere vergelijkingen overtuigden hem er nog meer van dat de ets door Rembrandt zelf was gemaakt. Collega’s in Amsterdam verzekerden hem uiteindelijk dat hij het bij het rechte eind had.

Rembrandt (1606-1669), Portret van Jan Cornelis Sylvius, 1633, National Gallery of Scotland.
Rembrandt (1606-1669), Portret van Jan Cornelis Sylvius, 1633, National Gallery of Scotland.

Volgens Seifert is het portret de enige versie van de afbeelding die is gedrukt in rode inkt. De National Gallery of Scotland noemt het portret daarom ook wel de Rode Rembrandt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share