Geen categorie

Kim Jong Il als Marilyn Monroe

0 0
Read Time:46 Second

Song Byeok, Kim Jong Il als Marilyn Monroe.

De 42-jarige kunstenaar Song Byeok heeft een wel heel bijzonder portret gemaakt van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il. Het gezicht is overduidelijk dat van de dictator, maar het lichaam behoort toe aan Marilyn Monroe.

Het opmerkelijke kunstwerk maakt deel uit van een expositie van de van oorsprong Noord-Koreaanse Song in het Zuid-Koreaanse Seoul. Song vluchtte in 2002 van het noorden naar het zuiden.

De houding die Kim Jong Il als Monroe aanneemt, is een beroemde pose uit de filmklassieker The Seven Year Itchuit 1955. Wanneer ze bovenop een luchtrooster staat, waait haar rokje omhoog, waarna ze de wapperende stof met haar handen tegenhoudt. Volgens Song probeert ze te verbergen wat er onder haar rokje schuilgaat, net zoals Kim Jong Il probeert te verbergen wat er in zijn land werkelijk gebeurt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share