Geen categorie

Meermanno toont originele tekeningen voor nieuw sprookjesboek

0 0
Read Time:59 Second

Expositie

Museum Meermanno in Den Haag toont sinds gisteren originele schetsen voor de nieuwe uitgave van de sprookjes van H.C. Andersen. Ze werden gemaakt door Jan Jutte (1953)  illustrator van vele (kinder)boeken en drievoudig winnaar van het Gouden Penseel.

Jan Jutte, illustratie bij het sprookje De nieuwe kleren van de keizer van H.C. Andersen.

De kleren van de keizer, De prinses op de erwt en De rode schoentjes zijn enkele van de verhalen die Jutte voor het vorig jaar verschenen boek Andersen – Sprookjes en verhalen verbeeldde. Vijf jaar geleden vroeg Uitgeverij Lemniscaat de illustrator het boek te voorzien van tekeningen. Vele schetsen resulteerden in kleurige illustraties in verschillende stijlen.

Meermanno toont een groot aantal originele schetsen met potlood, inkt en aquarel. Schetsen waarin Jutte’s eerste ideeën voor een bepaald personage zijn te zien, experimenten met verschillende kleuren en houdingen, verder uitgewerkte schetsen en tekeningen die uiteindelijk toch weer anders zijn geworden.

Sprookjes van Andersen getekend door Jan Jutte, t/m 14 juni in Museum Meermanno, Den Haag. De kleine presentatie is onderdeel van de tentoonstelling De verbeelders. Nederlandse boekillustratie in de twintigste eeuw.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share