Geen categorie

Museum De Lakenhal koopt nieuw en oud werk

0 0
Read Time:51 Second

Izaak Zwartjes, Untitled (2013). Collectie Museum De Lakenhal, Leiden. Foto: Gert Jan van Rooij.

Museum De Lakenhal in Leiden heeft twee nieuwe aankopen gedaan. Het gaat om een nieuw werk van de Leidse kunstenaar Izaak Zwartjes en een vroeg achttiende-eeuws schilderij waarop verschillende productiefases van de historische Leidse lakennijverheid zijn uitgebeeld.

In de hal van het museum staat nu een gehavende astronaut. Izaak Zwartjes (1974) heeft het aardekleurige beeld samengesteld uit gebruikt hout, uitlaatpijpen en mest. De kunstenaar houdt van de schoonheid van het onvolmaakte. In zijn atelier maakt hij kunst van uiteenlopende restmaterialen.

Het nieuw verworven schilderij van Jacob van der Sluijs heeft een toepasselijke nieuwe locatie gekregen. Museum De Lakenhal  is namelijk gevestigd in het zeventiende-eeuwse stadspaleis dat eens het bruisende centrum was van de Leidse lakenindustrie. Het schilderij toont werkzaamheden die gedurende de zeventiende en achttiende eeuw dagelijks op straat in Leiden te zien waren en voor zover bekend op geen ander schilderij zijn vastgelegd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share