Geen categorie

Expositie over 50 jaar Fabeltjeskrant

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second
Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Lowieke de Vos en Bor de Wolf in het Grote Dierenbos.

“Oogjes dicht, en snaveltjes toe. Slaap lekker!” Maar natuurlijk wel pas na een bezoek aan de expositie over De Fabeltjeskrant in LP2 in Rotterdam. Vandaag is het exact vijftig jaar geleden dat Meneer de Uil de kijkbuiskinderen voor het eerst voorlas uit de krant met daarin het wel en wee van de inwoners van het Grote Dierenbos.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam opende gisteren in LP2 (onderdeel van Las Palmas) de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant, schrijft RTV Rijnmond. Hij deed dat samen met Jan Straaijer, de persoon waarop Meneer de Uil is gebaseerd.

In de expositie zijn originele poppen en decors uit de televisieserie te zien. Volgens de organisatie is de tentoonstelling een “Fabel-experience” voor het hele gezin. “Bezoekers krijgen een uniek kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van Fabeltjeskrant en leren hoe de serie 50 jaar geleden, zonder de technieken van nu, is gemaakt. Hoe bewoog de snavel van Meneer de Uil, hoe knipoogde hij en hoe groot waren de dieren in het echt?”

Kinderen kunnen zich uitleven in het klusbedrijf van Ed en Willem Bever en ronddwalen door het Dierenbos.

De Fabeltjeskrant was met onderbrekingen te zien van 29 september 1968 tot en met 4 oktober 1992. In 2005 werd de serie in Nederland uitgeroepen tot beste kinderprogramma van de twintigste eeuw.

Dit jaar keren de dieren uit het Grote Dierenbos terug, op het grote witte doek. Vanaf 19 december draait de film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen in de bioscopen.

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant, t/m 2 december in LP2, Wilhelminakade 326, Rotterdam (open van woensdag t/m zondag, 10-18 uur)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share