Geen categorie

Rijksmuseum trekt massaal nieuw museumpubliek

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

In het jaar na de heropening heeft het Rijksmuseum massaal een nieuw publiek getrokken. Van de bezoekers uit eigen land komt 25 procent normaal zelden of nooit in een museum. Het vernieuwde Rijksmuseum was gisteren exact een jaar open.

Opening Rijksmuseum op 13 april 2013. Foto: Paul Menno Jørgen.

Ruim 2,7 miljoen mensen bezochten het Rijksmuseum het afgelopen jaar. Daarvan waren ongeveer bezoekers afkomstig uit het buitenland. Dat betekent een groei van dertig procent ten opzichte van de situatie voor de heropening. De grootste groep toeristen komt uit de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland.

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse bezoekers uit het hele land komen, maar dat vooral veel Friezen en Brabanders afreizen naar Amsterdam. Van alle Nederlanders boven de achttien wil 31 procent het museum in de komende twee jaar bezoeken.

Er kwamen ook veel kinderen naar het Rijksmuseum, in totaal 360.750. Dit is mede te danken aan het feit dat het gratis voor bezoekers tot en met achttien jaar.

“Wij zijn ontzettend dankbaar dat de Nederlanders het Rijksmuseum zo waarderen en we zullen hard werken om dit succes te bestendigen en uit te bouwen”, aldus directeur Wim Pijbes. “Met de opening van de vernieuwde Philipsvleugel later dit jaar hopen wij het publiek te blijven verrassen met grote en kleine tentoonstellingen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share