Geen categorie

Tekening prins Bernhard geveild voor 3.600 euro

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Een pasteltekening van de hand van prins Bernhard bracht gisteren bij Christie’s Amsterdam exact drie keer meer op dan vooraf verwacht. Het werkje werd afgehamerd op 3.600 euro. Koper was ondernemer Aad Ouborg (de man achter het merk Princess), die al vele andere ‘Oranjalia’ in zijn collectie heeft.

Bernhard von Lippe-Biesterfeld, Landschap, getekend ‘PB’82’, pastelkrijt op papier, zonder lijst, 27 x 35.5 cm.

Ook onder de hamer ging drie achttiende-eeuwse porseleinen borden. De satirische afbeeldingen en teksten maakten de aandelenhandel rond de South Sea Company belachelijk. Vele Nederlandse en Britse aandelenhouders raakten daarbij een fortuin kwijt. De drie borden hadden geschatte waarde van 2.500 euro per stuk, maar bleken samen goed voor 30.650 euro.

Chinees doucai borden, ca. 1720.

Topstukken van Christie’s veiling van adellijke en bijzondere Privécollecties waren twee zeventiende-eeuwse huwelijksportretten door Isaack Luttichuys. De schilderijen in de originele lijsten werden verkocht voor 205.000 euro. In totaal bracht de veiling 3,5 miljoen euro op.

Zie ook: Christie’s veilt tekening prins Bernhard

Zie ook: Crisisborden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share