Geen categorie

Wegdromen in de Spoorwegmuseumkamer van Stayokay

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Op de vloer is een oude reiskoffer opengeslagen. Erin liggen kinderboeken en een treinreisbordspel. Een andere koffer ligt op bed, nog gesloten. In de hoek staat een bankstel, bestaand uit twee treinstoelen, gezien de rode kleur afkomstig uit de eerste klas. All aboard! Welkom in de Spoorwegmuseumkamer in Stayokay Utrecht Centrum.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

Gezinnen met kinderen kunnen deze kamer sinds deze week boeken. De prijs bedraagt 129 euro, en dat is inclusief ontbijt en toegang voor een heel gezin tot het Spoorwegmuseum. De vierpersoonskamer is volgens Stayokay speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de vier en twaalf jaar “die een bezoek aan het Utrechtse Spoorwegmuseum graag combineren met een (thema)overnachting in de stad”.

Het idee kwam van Stayokay zelf, dat sinds twee jaar een vestiging heeft op de Neude in het centrum van Utrecht. Eerder had het hostel al een Nijntjekamer ingericht, in samenwerking met het Nijntje Museum. Ook in de prijs voor die kamer is een ticket voor het museum inbegrepen. “Dit alles-in-één-concept blijkt veel gezinnen aan te spreken”, aldus Eric van der Hulst, manager van Stayokay Utrecht Centrum. “Daarom willen we nu ook gezinnen met wat oudere kinderen zo’n totaalbeleving bieden.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

En dan kom je in Utrecht als snel terecht bij het Spoorwegmuseum. “Wij vonden dit ook gelijk een leuk idee”, vertelt woordvoerder Evertjan de Rooij van dat museum. “Wij hebben gezorgd voor het artwork en leverden ook de wanden en deuren. Ook de speeltafel, de koffer met spelletjes en boekjes komen van ons.”

De kamer kwam relatief snel tot stand. In januari meldde Stayokay zich met het idee bij het museum en vijf maanden later was het plan realiteit. Het artwork was namelijk al grotendeels beschikbaar. Zo prijkt de afbeelding op de toegangsdeur ook al enige tijd op een koelkastmagneet, die te koop is in de museumwinkel.

Terug van hun bezoek aan het Spoorwegmuseum hoeven de gasten zich op de kamer niet te vervelen. De koffer vol verhalen op de vloer bevat bijvoorbeeld het bekende bordspel Ticket to Ride Europe. Na een middag tussen de treinen is het natuurlijk goed om te onderzoeken wie het snelst zelf een spoorlijn kan aanleggen. En als de avond valt, dromen de kinderen moe maar ongetwijfeld voldaan weg onder een treinendekbedovertrek.

De Spoorwegmuseumkamer in Stayokay Utrecht Centrum is te boeken via deze link.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share