Geen categorie

Rijksmuseum toont overzicht Rembrandts laatste jaren

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Rembrandt van Rijn, Zelfportret als de apostel Paulus, 1661. Collectie Rijksmuseum.

Nieuws

Het Rijksmuseum toont van 12 februari tot en met 17 mei 2015 voor de eerste keer het overzicht van het latere werk van Rembrandt van Rijn. De tentoonstelling Rembrandt: de laatste jaren is gewijd aan het werk dat de meester maakte tussen circa 1652 en zijn dood in 1669. Dat meldde het museum vandaag.

De schilderijen die hij in deze jaren vervaardigde zijn nog steeds bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd. Rembrandt experimenteerde met grafiek- en schildertechnieken en wist een ongekende diepgang in zijn werk te brengen. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat het Rijksmuseum weer een Rembrandt-tentoonstelling presenteert. “Iedere generatie wordt zo in de gelegenheid gesteld opnieuw kennis te maken met de grote meester uit de Gouden Eeuw”, aldus directeur Wim Pijbes.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met The National Gallery in Londen. Daar is ze onder de titel Rembrandt: The Final Years  te zien van 15 oktober 2014 tot en met 18 januari 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share