Geen categorie

Aan de slag met de collectie van het Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second
Tatoeage ontworpen door Droog Design. Detail van Stilleven met bloemen in een glazen vaas, Jan Davidszn. De Heem en Rachel Ruysch, 17de-eeuw. Collectie van het Rijksmuseum.

Altijd al een kussen willen hebben met een afbeelding van een bepaald kunstwerk, maar je weet niet waar je dat kunt kopen? Maak het dan zelf. De onlangs gelanceerde Rijksstudio van het Rijksmuseum maakt dat mogelijk. Kies online een werk, verwerk dat in een ontwerp naar eigen smaak en bestel het.

In de Rijksstudio zijn 125.000 bekende en minder bekende werken opgenomen. Alle afbeeldingen zijn rechtenvrij te downloaden op hoge resolutie. Daar kan vervolgens een reproductie van gemaakt worden, maar de afbeelding kan ook dienen voor een geheel nieuw product, zoals een iPadhoes printen, bankbekleding of stickers voor een auto.

Rachel Harding van Droog Design en ontwerper Alexander van Slobbe lieten zich al inspireren en maakten respectievelijk een tatoeage met zeventiende-eeuws bloemstilleven en een zijden sjaal met zilveren kannen. De sjaal is in een oplage van honderd stuks te koop bij de Bijenkorf. In de Bijenkorf in Amsterdam (1 en 2 november) en Eindhoven (16 en 17 november) staat tijdelijk ook een echte studio waar iedereen zelf ter plekke een eigen creatie kan maken.

“Rijksstudio is ontstaan vanuit de overtuiging dat de collectie van het Rijksmuseum van en voor iedereen is”, aldus Taco Dibbits, directeur collecties van het Rijksmuseum. “Om naar te kijken en van te genieten en ook om zelf mee aan de slag te gaan. In iedereen schuilt een kunstenaar.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share