Geen categorie

Team Nederlands Fotomuseum rijdt naar poolcirkel

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

Medewerkers van het Nederlands Fotomuseum vertrekken morgenmiddag, 4 januari, als deelnemers aan de Scandinavian Road Trip richting de poolcirkel. Het team, bestaand uit Lobke Broos en Mira Matic, rijdt in zeven dagen ruim 7.000 km dwars door het Scandinavische landschap.

Met deze tour wil het museum aandacht vragen voor de rijkdom van de museumcollectie en de Nederlandse fotografie in het algemeen. In het verlengde daarvan wil het Nederlands Fotomuseum nieuwe vrienden maken, die het museum een warm hart toedragen.

De Scandinavian Road Trip – met in totaal tachtig deelnemers – is een avontuurlijke tocht met diverse wedstrijdelementen. Op basis van coördinaten rijden de teams 7.000 kilometer naar de poolcirkel en terug. De tour wordt gereden onder winterse omstandigheden, met sneeuw, ijs en temperaturen onder de 40 graden. Alle deelnemers rijden voor een goed doel. Het Nederlands Fotomuseum is de enige deelnemer die rijdt voor een cultureel doel.

Broos en Matic rijden morgenmiddag in Mini via Duitsland richting Scandinavië. Op de site www.scanct.nl zijn ze op de voet te volgen. Bovendien houden ze dagelijks op de Facebookpagina van het museum een blog bij over hun belevenissen. Ook worden er onderweg tv-opnames gemaakt. Deze zijn begin februari te zien op RTL 7. Het team is op zaterdag 11 januari weer terug in Nederland.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share