Geen categorie

Genomineerden Museumprijs 2012 bekend

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

De genomineerden voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012 zijn bekend. Het Kinderboekenmuseum, Naturalis, Natuurmuseum Fryslân en het Scheepvaartmuseum maken dit jaar kans op een bedrag van honderdduizend euro. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen.

De Museumprijs wordt sinds 1990 uitgereikt, steeds in een andere categorie. Dit jaar gaat hij naar het museum dat zich het meest aansprekend richt op kinderen van 4 tot 12 jaar. Van de 45 aangemelde musea maken de vier genomineerden volgens de jury het meeste aanspraak op de prijs.

De jury is bij het Kinderboekenmuseum onder de indruk van de sterke combinatie van inhoud en vorm, de vriendelijke service en de manier waarop kinderen worden betrokken bij het onderwerp. Naturalis is volgens haar aantrekkelijk en toegankelijk voor alle leeftijden. De effectieve publieksbenadering en de geslaagde presentatie waren doorslaggevend voor de nominatie.

Van Natuurmuseum Fryslân wordt onder meer het gastvrije karakter, de kindvriendelijkheid en de doeltreffende presentatie geroemd. En het Scheepvaartmuseum kent een indrukwekkende uitvoering van de presentatie en een bijzondere entourage, aldus de jury.

Het publiek – van achttien jaar en ouder – bepaalt welk museum de prestigieuze prijs wint. Online stemmen  kan tot en met 1 april. Stemmers maken kans op een zesdaagse cultuurvakantie naar Sint-Petersburg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share