Geen categorie

Delen Late Rembrandt ook online te zien

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Nieuws

De bejubelde tentoonstelling Late Rembrandt lokt veel bezoekers naar het Rijksmuseum. Allemaal willen ze het werk zien dat Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte. Wie (nog) geen kans ziet langs te komen, kan online toch een indruk krijgen van de expositie. Op een speciale website bespreken vier bekende Nederlanders steeds drie getoonde werken.

Fragment uit de rondleiding met André Kuipers, met een detail uit het schilderij Claudius Civilis.

 

Op de site van hoofdsponsor KPN laten de bekende gasten hun licht schijnen over werken die hen aanspreken. Presentatrice Sophie Hilbrand vraagt zich kijkend naar Batseba af hoe Rembrandts ideale vrouw eruit zou hebben gezien. Astronaut André Kuipers raakt niet uitgekeken als hij voor het schilderij Claudius Civilis staat. Couturier Mart Visser verbaast zich over de prachtige weergave van stoffen bij De Joodse bruid en Jort Kelder bewondert Rembrandt om de alledaagse onderwerpen op diens schilderijen.

Laatstgenoemde heeft ook nog een puntje van kritiek als hij voor het Ruiterportret van Frederik Rihel zit. Het portret van die “humorloze patser” zou niet op zijn plaats zijn tussen de andere werken. “Ik maak hier bezwaar tegen. Ik vind dat het weg moet.”

Fragment uit de rondleiding met Jort Kelder, met een detail uit het Ruiterportret van Frederik Rihel.

 

De lancering van de website maakt deel uit van een landelijke Late Rembrandt-campagne van KPN. Onderdeel daarvan zijn ook een televisiecommercial, radiocommercials, advertenties in landelijke en regionale dagbladen, billboards, online banners en digitale abri’s met daarop onder meer animaties van een aantal getoonde werken. Zowel online als met interactieve abri’s op stations in Amsterdam en Rotterdam kunnen mensen digitaal een ‘Rembrandt-ets’ maken van hun foto.

Late Rembrandt t/m 17 mei in het Rijksmuseum, Amsterdam

Zie ook: Blockbuster vol bijzondere Rembrandts (recensie)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share