Geen categorie

Museum Boerhaave lijkt gered

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Een klok uit 1876 met daarop een beeltenis van Benjamin Franklin was gisteren een van de geveilde objecten.

Een benefietavond voor Museum Boerhaave, met diner, veiling en loterij, heeft gisteren 128.000 euro opgeleverd. Daarmee lijkt het Leidse museum de 700.000 euro binnen te hebben die nodig was om te voldoen aan de eigen inkomsteneis voor musea. En dat zou inhouden dat het ook de komende jaren open zal zijn voor publiek.

Afgelopen zomer heeft staatssecretaris Zijlstra (Cultuur) de inkomsteneis voor musea aangescherpt. Hij wil alleen nog musea subsidiëren die over 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent van de rijksbijdrage aan eigen inkomsten binnenhalen. In het geval van Museum Boerhaave betekende dit dat het dit jaar nog 700.000 euro moest verdienen.

Het museum startte daarop een grootscheepse inzamelingsactie. Het publiek kon bijvoorbeeld een object uit de vaste collectie adopteren, drie jaar lang voor een eenmalig bedrag van 1000 euro. Een gulle gever bracht eind juni met een schenking van 100.000 euro het museum een stuk dichter bij het doel.

De benefietavond van gisteren was het sluitstuk van de campagne. Toen had het Boerhaave nog een ton nodig.

Zie ook: Boerhaave haalt 1 miljoen op

Zie ook: Red Museum Boerhaave

Zie ook: Veiling voor Museum Boerhaave

Zie ook: Anonieme schenker geeft Museum Boerhaave 100.000 euro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share