Geen categorie

Catharijneconvent doneert afbeeldingen aan Wikipedia

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Museum Catharijneconvent heeft vandaag ruim 2500 hoge-resolutiefoto’s van de kunstvoorwerpen uit de vaste collectie toegevoegd aan de database van Wikipedia. Deze donatie maakt de afbeeldingen wereldwijd en kosteloos beschikbaar.

Om de collectie voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken is digitalisering al jaren een speerpunt in het beleid van Museum Catharijneconvent. Wikipedia is, als een van de best bezochte websites ter wereld, volgens het museum een partner bij uitstek om hierin een volgende stap te zetten. Ook beschikbare afbeeldingen die bij het museum worden aangevraagd worden vanaf nu kosteloos geleverd.

Een van de gedoneerde foto’s: fragment uit een glasraam over de zeven sacramenten met de engel uit de voorstelling van St. Lidwina.

Anouk Janssen, hoofd onderzoek van het nationaal museum voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis, benadrukt dat de kennis over de collectie niet stopt buiten de museumdeuren. “We hopen dat het publiek zijn kennis via Wikipedia gaat toevoegen aan de vele objecten die nu beschikbaar zijn gesteld.”

Om wikipedianen, geïnteresseerden en onderzoekers te stimuleren kennis over de collectie van het museum te ontsluiten en te delen, biedt het museum het komende jaar diverse schrijfactiviteiten aan. Deze zogenoemde edit-a-thons zijn  gericht op het bewerken en schrijven van artikelen op Wikipedia. Op 12 maart vindt de eerste schrijfbijeenkomst plaats.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share