Geen categorie

Zeeuws Museum koopt drie schilderijen

0 0
Read Time:39 Second

Jan Heyse, Aanbidding van de herders, 1908. Collectie Zeeuws Museum.

Het Zeeuws Museum heeft afgelopen week drie schilderijen aangekocht. Het gaat om Een Zeeuws gezelschap in een interieur van Adolphe Dillens (19de eeuw), Aanbidding van de herders van Jan Heyse (1908) en Bruidje uit Oud-Beijerland van Thérèse Schwartze (1895).

Vooral het kersttafereel van Heyse is volgens het museum een bijzonder werk en vormt een waardevolle aanvulling op de werken van Heyse die het al in zijn collectie heeft. De werken zullen vanaf voorjaar 2013 een prominente plaats krijgen in de nieuwe mode- en streekdrachtpresentatie op de eerste verdieping van het museum.

Het in Middelburg gevestigde museum  kon de werken aankopen dankzij de jaarlijkse steun van de BankGiro Loterij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share