Geen categorie

Kunstwerk gestolen uit kathedraal Gent

0 0
Read Time:41 Second

De tentoonstelling Sint-Jan in de Sint-Baafskathedraal in Gent mist sinds dinsdag een kunstwerk. Het marmeren beeld Salomé van Jan van Oost werd toen gestolen. Het werk toont een hand die zich vastgrijpt aan een schedel.

Jan van Oost, Salomé.

Hoe het zware kunstwerk uit de kathedraal heeft kunnen verdwijnen, is een raadsel voor de rector. Het kan niet zomaar in een binnenzak gestoken worden, meent hij. Bovendien is het zonder certificaat van de kunstenaar zo goed als onverkoopbaar.

De expositie Sint-Jan heeft sinds de opening op 2 juni al ruim 60.000 bezoekers getrokken. Centraal staat het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck, dat zich in de kathedraal  bevindt. Een zestigtal kunstenaars uit binnen- en buitenland werkte belangeloos mee aan de tentoonstelling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share