Geen categorie

Rijksmuseum opent Teekenschool

0 0
Read Time:45 Second

Het Rijksmuseum opent volgend jaar de Teekenschool, een nieuw educatiecentrum. Het centrum is in eerste instantie bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, maar ook oudere kinderen én volwassenen kunnen er terecht. In het gebouw in de museumtuin wordt, zoals de naam al aangeeft, getekend.

De Teekenschool. Foto: Rijksmuseum.

De Teekenschool dankt zijn naam aan de oorspronkelijke functie ervan aan het einde van de negentiende eeuw. In het gebouw werden onder meer tekenlessen gegeven en de Teekenschool was uiteindelijk de voorloper van de latere Gerrit Rietveld Academie. Op de gevel staat de spreuk ‘Teekenen is spreken en schrijven tegelijk’.

Het Rijksmuseum  maakte gisteren bekend dat SNS REAAL Fonds Teekenschool steunt met een “substantiële, meerjarige bijdrage”. Het Fonds wordt daarmee hoofdbegunstiger van het educatiecentrum. Het museum verwacht in de Teekenschool per jaar 40.000 kinderen en 5.000 volwassenen te ontvangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share