Geen categorie

Samsung en Cobra Museum zoeken kunsttalent

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Samsung en het Cobra Museum in Amstelveen starten vandaag samen een zoektocht naar het grootste, aanstormende kunsttalent van Nederland. Wie meedoet aan Instant Fame with The Frame maakt kans op expositie van zijn of haar werk in het museum én op alle The Frame-televisies in Nederland.

Studenten van kunstacademies en ander beginnend Nederlands kunsttalent kunnen hun werk inzenden. Publiek kan daarna drie weken lang online stemmen. Een vakjury beoordeelt vervolgens de tien werken met de meeste stemmen. Op 16 oktober maakt ze in het museum de winnaar bekend.

Het winnende kunstwerk is te zien op een Samsung The Frame-televisie in een van de tentoonstellingen van het Cobra Museum. Samsung neemt het werk bovendien op in zijn Art Store, waardoor het in Nederland op The Frame-toestellen te zien zal zijn. De winnende kunstenaar krijgt zelf ook zo’n televisie.

Foto: Samsung.

“Het is inspirerend om te zien dat Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen veelbelovende talenten deze bijzondere kans bieden”, zegt Jop Ubbens, kunstexpert en voormalig directeur van en veilingmeester bij Christie’s Amsterdam. “We zijn op zoek naar een kunsttalent met een eigen stijl, die ons op creatieve en originele wijze in zijn of haar verhaal meeneemt. Wie weet ontdekken we in de komende weken het nieuwe Nederlandse kunsticoon.”

“Een van de krachtigste aspecten van kunst is dat het ons met een andere blik kan laten kijken naar de werkelijkheid, naar zaken die wij als vanzelfsprekend beschouwen”, vindt Hilde de Bruijn, conservator bij het Cobra Museum. “Het werk van Cobra-kunstenaars veroorzaakte grote opschudding, niet alleen omdat het vernieuwend was, maar ook omdat de kunstenaars met een nieuwe vorm van schoonheid bij wilden dragen aan een nieuw toekomstbeeld. Wij zijn dus op zoek naar kunstenaars die niet alleen krachtige beelden maken, maar die ook iets te vertellen hebben en zo een frisse wind kunnen laten waaien in ons hoofd.”

The Frame van Samsung is een televisie in een lijst, die je aan de muur kunt hangen als een schilderij. Op momenten dat hij is uitgeschakeld, toont hij een afbeelding van een kunstwerk naar keuze.

Wil je meedoen aan de wedstrijd? Klik dan hier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share