Geen categorie

Teylers Museum krijgt 2 ton subsidie

0 0
Read Time:55 Second

De Ovale Zaal van Teylers Museum. Foto: Kees Hageman.

Teylers Museum heeft een subsidie van 200.000 euro ontvangen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Het museum krijgt dat geld omdat het is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. In juni van dit jaar wordt duidelijk of het museum inderdaad werelderfgoed wordt.

Het museum steekt het geld onder meer in de historische gebouwen. Het wil het oorspronkelijke woonhuis en het laboratorium van zijdefabrikant en bankier Pieter Teyler restaureren en vervolgens opengestellen voor publiek. Achter Teylers woning in 1784 een boek- en konstzael geopend. Dat was het begin van het huidige Teylers Museum. Sindsdien is deze ruimte, die nu de Ovale Zaal heet, vrijwel onveranderd gebleven. Volgens de RCE is dat uniek in de wereld.

Het museum mag ook gebruikmaken van de expertise van de RCE op het gebied van beheer, behoud en ontwikkeling van werelderfgoed. “Teylers is van uitzonderlijke universele en culturele waarde”, vindt Cees van ’t Veen, directeur van RCE. “Dat willen we graag samen op de kaart zetten.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share