Geen categorie

Wilde dieren in de kunst

0 0
Read Time:52 Second

Dieren maken momenteel de dienst uit in Galerie Pictura in het Limburgse Aijen. Van een kudde galopperende zebra’s tot een stoere gorilla. De expositie Going Wild bestaat uit schilderijen en beelden van wilde dieren.

Bernd Pöppelmann, Aufruhr Zebras.

De keuze voor het onderwerp van een werk komt meestal voort uit de voorliefde en passie van de kunstenaar voor het betreffende dier. De kunstenaars bestuderen soms jarenlang een diersoort om die zo realistisch mogelijk te kunnen weergeven. Sommige kunstenaars gingen speciaal naar Afrika om de wilde dieren te observeren.

De galerie noemt de deelnemende kunstenaars ambassadeurs, omdat ze met hun creaties de kijker eraan herinneren dat de natuurlijke leefomgeving van de dieren wordt bedreigd. Galerie Pictura hoopt dat de expositie eraan zal bijdragen dat mensen meer respect krijgen voor dieren in het wild. Ze wil ermee “aantonen wat we riskeren te verliezen, terwijl we onszelf steeds meer van de natuur vervreemden en die verstoren”.

Going wild, t/m 5 mei in Galerie Pictura, Aijen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share