Geen categorie

Nederlands Fotomuseum verlengt Genesis

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Het Nederlands Fotomuseum heeft de tentoonstelling Genesis van fotograaf Sebastião Salgado met ruim een maand verlengd. Presentaties in New York, Londen en Parijs waren al zeer succesvol en de belangstelling in Rotterdam blijkt nu ook groot.

Kafue Nationaal Park, Zambia, 2010 © Sebastião Salgado / Amazonas Images.

Genesis is het levenswerk van de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado (1944). Voor de serie reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven. Hij fotografeerde dieren (van walvissen tot schildpadden), ongerepte natuur (van gletsjers tot woestijnen) en diverse inheemse volken. Met zijn foto’s wil hij de kijker doen inzien dat de mens de planeet moet beschermen.

Wegens het succes besloot directeur Ruud Visschedijk besloten de tentoonstelling met vijf weken te verlengen. “Salgado slaagt er met zijn tweehonderd meeslepende zwart-witbeelden in de bezoeker mee te nemen op zijn fascinerende reis naar de meest afgelegen plekken ter wereld”, aldus Visschedijk. “Als je die reis samen met hem hebt gemaakt, weet je dat die plekken nooit verloren mogen gaan.”

Bovenloop van de Xingu, deelstaat Mato Grosso, Brazilië, 2005 © Sebastião Salgado / Amazonas Images.

Wereldwijd zagen al ruim 3,5 miljoen mensen deze expositie. In Nederland kwamen er al 40.000 belangstellenden op af. “Het is opmerkelijk dat het werk van Salgado jong en oud weet aan te spreken”, vindt Visschedijk. “Als gedreven documentairefotograaf wil hij de bezoeker met zijn foto’s laten zien hoe de wereld er in den beginne uitzag en dat wij, mensen, er een potje van hebben gemaakt.”

Sebastião Salgado – Genesis, t/m 22 oktober in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share