Geen categorie

Tulip Fever: kunst en tulpen in 17de-eeuws Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

In een tijd waarin één enkele tulpenbol meer waard kan zijn dan een Amsterdams grachtenpand raakt een jonge kunstenaar in de ban van zijn mooie model. Zij is echter al getrouwd met een rijke koopman. De Britse film Tulip Fever, die vandaag in première gaat, vertelt over deze verboden liefde.

Still uit Tulip Fever, met Alicia Vikander.

Tulip Fever is de verfilming van het gelijknamige boek van Deborah Moggach, uit 1999, in Nederland verschenen als Tulpenkoorts. Boek en film spelen zich af in zeventiende-eeuws Amsterdam (omstreeks 1634).

Het beeldschone weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan van Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

In de film zijn verder rollen weggelegd voor onder anderen Judi Dench, Zach Galifianakis en Cara Delevingne. Tulip Fever draait vanaf vandaag in verschillende filmhuizen in het land.


Win kaarten!

De Digitale Kunstkrant mag twee keer twee kaarten weggeven voor Tulip Fever. Wil je kans maken op 2 kaarten?

Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Uit welk land komt de tulp oorspronkelijk?

Je kunt je antwoord uiterlijk dinsdag 5 september sturen naar info@digitalekunstkrant.nl.

Onder de inzenders van het juiste antwoord verloten we 2 keer 2 kaarten.


 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share